در این مقاله می خواهیم با استفاده از خمیر پاتی تمرینات ساده ای را برای  تقویت عضلات دست و انگشتان، به شما آموزش دهیم. با انجام این تمرینات به کودکان خود کمک کنید تا ضعف عضلات دست و انگشتان آن ها برطرف شود.

برخی از کودکان به دلیل ضعف شدید در انگشتان و دست، نمی توانند از عهده برخی کارهای خود برآیند. از طرفی ممکن است برخی بچه ها هنگام آزمون سنجش و ورود به مدرسه به دلیل ضعف انگشتان در گرفتن مداد و در نتیجه آن خستگی یا الگوی نامناسب نوشتن داشته و از همسالان خود عقب بیفتند. همین ناتوانی فشار روانی زیادی به کودک وارد خواهد کرد. خمیر پاتی رنگ های مختلفی دارد که هرکدام از رنگ ها دارای درجه سختی متفاوتی می باشند که با توجه به شدت ضعف عضلات دست و انگشتان مورد استفاده  قرار می گیرد.

خمیر پاتی یا خمیر کاردرمانی جهت رفع این قبیل مشکلات برای افرادی که دچار ضعف شدید دست ها می باشند  کارایی مثبتی را به دنبال خواهد داشت. اکثر شما تمریناتی را در کلینیک های  کاردرمانی و فیزیوتراپی مشاهده کرده اید؛ ما در این جا تمرینات ساده دیگری را نیز به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید بهبود قدرت عضلات دست را سرعت ببخشید.

لینک خرید خمیر پاتی (خمیر کاردرمانی)


تمرین های تقویت عضلات دست با خمیر پاتی

با استفاده از تمرینات زیر به وسیله خمیر پاتی می توانید به تقویت عضلات دست کودکان خود کمک زیادی نمایید:

1. نیشگون گرفتن خمیر پاتی

این بازی از ساده ترین تمریناتی است که می توان با خمیر پاتی انجام داد. زمانی که کودک به خمیر پاتی نیشگون می زند، نا خودآگاه موجب تقویت عضلات دست و انگشتان خود می شود. همچنین می توانید از کودک بخواهید خمیر را با تمامی انگشتان خود به صورت جداگانه نیشگون بگیرد تا به تقویت بیشتر عضلات سایر انگشتان نیز کمک کرده باشد. همین بازی های ساده می تواند به روند بهبود عضلات دست فرد کمک شایانی نماید.



2. قیچی کردن خمیرپاتی

در این بازی کودک می تواند خمیر را به شکل مار بر روی یک سطح صاف بغلتاند و سپس با استفاده از قیچی آن را  تکه تکه نماید. به دلیل سفت بودن بافت خمیر و ایجاد مقاومت به قیچی، می تواند تاثیر زیادی در تقویت عضلات دست داشته باشد. همچنین مهارت قیچی کردن خمیر در این بازی به دلیل اینکه بین انگشتان شست و مابقی انگشتان هماهنگی ایجاد می کند، موجب بهبود حرکات ظریف و همچنین هماهنگی کودک نیز خواهد شد. در نظر داشته باشید که حتما از قیچی های ایمن برای کودکان استفاده نمایید.


3. صاف کردن خمیر پاتی با وردنه

زمانی که فرد خمیر را با وردنه صاف و پهن می کند و یا با قالب های خود به خمیر فشار می آورد تا شکل قالب را از خمیر بیرون آورد این کار به مرور زمان به تقویت عضلات دست و به صورت کلی اندام فوقانی نیز کمک می کند. برای این تمرین می توانید از قالب های دیگر موجود مانند قالب های شیرینی پزی نیز استفاده کنید.


4. برش خمیر با چاقوی پلاستیکی

با استفاده از یک چاقوی پلاستیکی و خمیر پاتی می توانید مهارت کودک را برای استفاده از چاقو بالا ببرید. خمیر پاتی را می توانید به دست کودک بدهید و از او بخواهید با دست دیگر و با استفاده از چاقو خمیر را برش بزند و به تکه هایی تقسیم کند.


5. تمرین با خمیر پاتی و چنگال

برای این تمرین یک چنگال را در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید پس از این که خمیر را با وردنه بر روی یک سطح، صاف نمود، مانند درست کردن نان محلی، با چنگال بر روی خمیر ضربه بزند. همچنین می توانید از کودک بخواهید تا چنگال را بر روی سطح خمیر بکشد تا ضمن تقویت عضلات دست، طرح های مختلفی را ایجاد نماید.



6. فشار دادن اجسام در خمیرپاتی

برای این بازی باید از اشیاء ریزی مانند دکمه، سنگریزه، سکه، میخ و ... استفاده نمایید. با فشار دادن اجسام کوچک به داخل خمیر، کودک به تقویت عضلات خود کمک می کند. در ادامه بازی از او بخواهید تا اجسام را از خمیرپاتی دربیاورد چرا که درآوردن آن ها از داخل خمیر نیز به دلیل چسبندگی آن در بهبود عملکرد عضلات دست موثر خواهد بود.


7. پیچاندن خمیر دور انگشتان دست

در این بازی، کودک باید تمامی انگشتان خود را کنار هم قرار دهد، سپس خمیر کاردرمانی را دور انگشتان دست او بپیچید. در ادامه از کودک بخواهید تا انگشتان خود را باز کرده و از هم دور کند. این تمرین باعث می شود که کودک برای باز کردن انگشتان دست خود به خمیر  اطراف انگشتان دست خود فشار بیاورد که باعث تقویت انگشتان خواهد شد.


8. ایجاد و فشار به توپ کوچک ساخته شده با خمیرپاتی

کودک خمیر کاردرمانی را به شکل توپ کوچکی در می آورد و سپس از او بخواهید تا خمیر را در میان کف دست خود فشار دهد و له کند. این کار اکثر عضلات دست و انگشتان را وادار به فشار خمیر می کند و در نتیجه تقویت تمامی عضلات انگشتان و دست را به همراه خواهد داشت.


9. فشار خمیر با مداد

این تمرین برای کودکانی که می توانند مداد را به درستی در دست بگیرند مناسب است. برای انجام این بازی خمیر پاتی را پهن کرده و از کودک بخواهید تا با پشت مداد به داخل خمیر فشار دهد و شکل های مختلفی همچون دایره،  مربع، مثلث و ... را بکشد.


10. اتصال انگشتان دست با خمیر پاتی به کف دست

در این تمرین پس از این که با خمیر پاتی انگشتان کودک را به کف دستش متصل کردید، از کودک بخواهید بدون استفاده از دست دیگر و صرفا با باز کردن (extension) انگشتان، دست خود را از حالت مشت آزاد کرده و باز کند. این تمرین در تقویت عضلات انگشتان، به خصوص عضلات باز کننده انگشتان موثر خواهد بود.


جهت خرید خمیر پاتی با کیفیت عالی و در سختی های متفاوت اینجا را کلیک کنید.

لینک خرید خمیر پاتی (خمیر کاردرمانی)


در تمرینات و بازی ها توصیه می شود به کودک خود برای انجام دادن تمرین با یک شکل مشخص سخت نگیرید  و او را آزاد بگذارید تا هر آنچه را در ذهن دارد روی خمیر پاتی پیاده کند چرا که در صورت سخت گیری والدین، کودک از ادامه تمرینات منصرف شده و اثرات مطلوبی را به دنبال نخواهد داشت.